Bu Blogda Ara

4 Şubat 2017 Cumartesi

JEANNE D'ARC'IN ÖTEKİ ÖLÜMÜ

 
Not:Görsel, Tiyatro Sitesinden Alıntıdır.
  

   Dün 'Askıda Ne Var' adlı üniversite öğrencilerine ücretsiz yemek, kıyafet, tiyatro ve konser bileti sağlayan sosyal girişim projesi kapsamında kazandığım bilet ile tiyatroya gittim. Oyunun ismi Jeanne D'arc'ın Öteki Ölümü. Daha önce izlemiştim ancak bir tiyatro oyunu defalarca izlenince asıl anlamını buluyor bence. Her izleyişte insana daha farklı şeyler katıyor, daha farklı duygular hissettiriyor. Tiyatroyu bu yüzden seviyorum işte... Sizlere tavsiyem televizyon başında vakit kaybetmek yerine çıkın tiyatroya gidin, yaşadığınızı hissedin. Bana tekrar bu mutluluğu yaşattığı için 'Askıda Ne Var' ekibine sonsuz teşekkürler.

   Jeanne D'arc'ın Öteki Ölümü, Eskişehir Şehir Tiyatroları'nın birbirinden güzel(bunu çok samimi şekilde yazıyorum) ve başarılı oyunlarından birisi. Üç kişi rol alıyor ve tek perde. Toplumsal sistem dahil birçok şeyi sorguluyor ve farkındalık yaratıyor. Bazen güldürürken bazen de hüzünlendiriyor ve sonunda herkes ayakta alkışlıyor.



3 Şubat 2017 Cuma

ÇİZİM YAPARKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?




   Daha iyi çizmek için yapabileceğimiz birkaç küçük ayrıntıyı belirtmek istiyorum.

-Kaleminizin ucu daima açık olsun.Böylece çok daha kaliteli çizgiler çizersiniz.
-Çok yumuşak(6B/7B/8B) kalemleri çok gerekli olmadığı sürece kullanmayın. Tavsiyem H, 2B ve 3B. 
-Eğer bir alanda koyu bir değer elde etmek istiyorsanız kalemi bastırarak bunu yapmak pek tercih edilmez. Koyu değer için kaleminizi bastırmadan o alanda çok oynatmanızı tavsiye ederim.
-Eğer kurşun kalem ile çizim yapıyorsanız ve eliniz kalem lekesi oluyorsa mutlaka elinizin altına bir kağıt yerleştirin. Böylece çizgilerin birbirine karışmasını da önlersiniz.
-Resim kağıdı veya A4 kağıdına çiziyorsanız mutlaka duralit/altlık kullanın.
-Kolunuzu kağıda sabitlemeyin. Çizim yaparken elinizin ve kolunuzun rahat ve serbest olması oldukça önemli.

   Bu yazdıklarımın hepsini uygulamakta zorlanabilirsiniz, çünkü başta bende zorlanmıştım :)
Ama bunlar kaliteli çizim yapmak için kullandığımız(artık alışkanlık haline gelen) önemli dış faktörler. Umarım sizlere de faydası olur.